Sinds ik de eerste keer voor een orkest stond voelde ik al de magie om mensen te motiveren de klank en interpretatie die ik in mijn hoofd had uit te laten voeren. Inmiddels ben ik vaste dirigent van het groot (harmonie) orkest en het opleidingsorkest van muziekvereniging "de Volharding" uit Berkhout, de Soli Big Band uit Driehuis, Jazzband Just Us uit Woerden en Big Band "The Jazz Warriors" uit Amsterdam. Sinds 2002 heb ik al diverse Big Bands geleid, zoals de AMC Big Band, Cotton Club Big Band, de Koki Boga Big Band, het Utrechts Jazz Orkest en Fort Night Swing uit Wilnis.

Mijn wens is om de lichte muziek en de klassieke muziek met elkaar te verbinden. In de workshops die ik verzorg met mijn hiervoor speciaal geschreven composities, dirigeer ik HaFa orkesten. Om mijn vaardigheden op dit gebied te vergroten, studeer ik op dit moment de verkorte opleiding HaFa directie bij Tijmen Botma en Jos Pommer aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Vanzelfsprekend dirigeer ik mijn eigen composities voor HaFaBra orkesten heel graag, want ik weet als geen ander hoe het zou moeten klinken en kan op een ontspannen manier uw orkest de ins en outs van lichte muziek uitleggen ! Mijn expertise is het verbinden van jazz/pop/wereldmuziek met klassieke ensembles.  Uit mijn netwerk kan ik bij elke opdracht de juiste ritmesectie vinden en kan de twee werelden goed aan elkaar knopen zodat ze elkaar begrijpen. Ik heb workshops verzorgd voor Artes 7 en Stichting geimproviseerde muziek in Limburg, de SLIM.

Interesse in een workshop Lichte Muziek ? Klik hier