Sinds ik de eerste keer voor een orkest stond voelde ik al de magie om mensen te motiveren de klank en interpretatie die ik in mijn hoofd had uit te laten voeren. Ik geniet er ontzettend van als ik hoor dat mensen boven zich zelf uitstijgen en merken hoe muziek hun raakt. Om meer diepgang te ontwikkelen als dirigent heb ik de opleiding HaFa directie bij Tijmen Botma en Jos Pommer aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen gevolgd. 

Inmiddels ben ik actief als gastdirigent van het Orkest van de Luchtmacht. Verder ben ik vaste dirigent van het orkest en het van muziekvereniging “de Volharding” uit Berkhout, Jazzband Just Us uit Woerden en Big Band “The Jazz Warriors” uit Amsterdam. Op invalbasis leid ik de de AMC Big Band, de Soli Big Band, Cotton Club Big Band, de Koki Boga Big Band, het Utrechts Jazz Orkest en Fort Night Swing.

Mijn wens is om de lichte muziek en de klassieke muziek met elkaar te verbinden. Om te kunnen overleven is in de wereld van de blaasmuziek grote behoefte aan kennis over de speelmanier van lichte muziek. Vaak spelen leden naast de muziekvereniging ook nog wel in een Big Band of coverband, maar ontbreekt het juist bij dirigenten aan de tools om te kunnen overbrengen hoe je genoteerde lichte muziek moet interpreteren.

In de workshops die ik verzorg voor HaFaBra orkesten coach ik daarom ook de dirigent en geef aan de muzikanten duidelijke instructies hoe je lichte muziek speelt op je instrument. Als je namelijk keurig speelt wat er in de bladmuziek staat, dan klinkt het niet. Ik leg uit wat moet je doen zodat het wel goed klinkt. Hierbij gebruik ik naast repertoire van de muziekvereniging zelf ook speciaal geschreven composities en verhelderende fragmenten uit bekende popsongs. Eventueel komt ook het onderdeel improvisatie aan bod. Want iedereen kan improviseren, als je het maar op een goede manier aangereikt krijgt.

Als je kiespijn hebt, dan ga je toch ook niet naar een fysiotherapeut? Laat je daarom voor lichte muziek ook coachen door een specialist. Met ervaring als orkestmusicus in ondermeer het Metropole Orkest, de WDR Big Band, de Konrad Koselleck Big Band en het Orkest van de Luchtmacht weet ik als geen ander hoe je lichte muziek hoort te spelen met een blaasorkest.

Ik heb al workshops verzorgd voor Keunstweurk Friesland, Artes 7 en stichting geïmproviseerde muziek in Limburg (SLIM).

Interesse in een workshop Lichte Muziek ? Neem dan gerust contact met me op.