Lead alto cursus

Informatie

Inhoud cursus

Til  je speelvaardigeheden als lead-alt in drie lessen naar een hoger plan !

In de training heb ik mijn ervaring als vaste lead-alt van de Konrad Koselleck Big Band, Holland Big Band en ad-hoc lead van the Glenn Miller Orchestra, Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw gebundeld in drie intensieve lessen. En ik ben nog steeds de enige saxofonist in Nederland met de Master “Jazz saxophone met specialisatie lead-alt in een Big Band”.

We maken kennis met speelmanieren van Big Bands van 1930 tot heden. Centraal staat de speelmanier binnen de band van Count Basie. We gaan op een gestructureerde manier een op een partijen doorspelen uit Basie’s boek. Ook gaan we traditionele spelers als Johnny Hodges van de Ellington band imiteren en het typiscge Glenn Miller geluid. Daarna komen modernere spelers zoals Phil Woods (Quincy Jones) en Dick Oatts (Village Vanguard) aan bod.

Verder tips hoe je je zekerder kunt voelen in de rol van eerste alt en tips over materiaalkeuze. Ook is er ruimte om samen partijen van jou door te nemen.

Luistervoorbeeld met Konrad Koselleck Big Band

Prijs

Prijs : € 147

EXTRA OPTIES :

VIP training : drie maal een uur priveles voorafgaand of na afloop € 99 (i.p.v. € 195)

online training : volg tegelijkertijd de online training voor € 29 (i.p.v. € 121) MEER INFO KLIK HIER

Praktische info

Data : zondag 13 september, 11 oktober, 8 november 2015

Tijd : 10.30 – 13.00 uur

Niveau : B diploma, of 1 jaar speelervaring

Groepsgrootte : 4 – 8

Locatie : studio saxofoonschool IJburg, Pedro de Medinalaan 174, 1086 XR, Amsterdam-IJburg (afslag S114 ring A10, of tram 26, halte Steigereiland, op zondag en na 19.00 gratis parkeren, anders € 2,30 per uur). Bij 5-8 aanmeldingen wordt uitgeweken naar een andere locatie in Amsterdam.

Aanmelden

Stuur een mail naar info@wernerjanssen.nl