improviseren voor beginners

Inhoud

Moeite met uit het hoofd spelen ? Onzeker als je geen bladmuziek hebt ? Leren improviseren ?

In de workshop “improviseren voor beginners” leer je stap voor stap hoe je JOUW authentieke muzikale verhaal kunt vormgeven. We werken in drie sessies volgens de GIVE methode aan de vier pijlers van improvisatie : Guts (durf), Imagination (fantasie), Vocabulary (vocabulaire) en Ear (gehoor). De cursus is geschikt voor iedereen die meer vanuit fantasie wil leren spelen, van klassiek opgeleid tot ervaren jazzmuzikant, van jong tot oud.

In de eerste les gaan we een verhaal vertalen naar onze instrumenten, kennis maken met verschillende grooves en oefeningen doen voor ons gehoor. In les twee maken we kennis met pentatoniek en de bluesladder. In les drie leren we hoe je meer op  jezelf kunt vertrouwen en leggen we de link tussen wat we horen en de groove.

Deze training is inhoudelijk hetzelfde als de door mij opgezette online training “improviseren 1” van impro circle. Als deelnemer kun je deze met flinke korting volgen. Dit heeft het voordeel dat je de lesstof op elk gewenst moment terug kunt kijken. Of pak het eens grondig aan en volg met fikse korting een uur priveles voorafgaand of na afloop van elke bijeenkomst.

Praktische informatie

Data : zaterdag 12 september, 10 oktober, 7 november 2015
Tijd : 13.30 – 16.00 uur
Niveau : B diploma, of 2 jaar speelervaring
Groepsgrootte : 8 – 12

Locatie : Muziekzaak van der Glas, Pastorielaan 4a, Heerenveen
Prijs : € 120

EXTRA OPTIES :

VIP training : drie maal een uur priveles voorafgaand of na afloop € 99 (normale prijs € 195)

online training : volg tegelijkertijd de online training voor € 39 (normale prijs € 120) MEER INFO KLIK HIER

Aanmelden via info@wernerjanssen.nl