improviseren over mineur akkoorden met de “cry me a river lick”

De cry me a river lick

Bij het improviseren kom je vaak mineur akkoorden tegen. Bijvoorbeeld Cmi7, maar ook Em6, Fm (drieklank)  of AmiMaj7. De openingsquote van de song “cry me a river” is een mooi voorbeeld van een lick die je kunt toepassen op werkelijk alle mineur akkoorden. De “formule” is “9-1-5-3-9-1”. In onderstaande video leg ik uit hoe deze lick klinkt, hoe je deze zelf kunt spelen en hoe je deze kunt toepassen.

Wil je ontdekken hoe je de “cry me a river lick” op bijna elk akkoord uit Blue Bossa kunt toepassen ? En een play along van Blue Bossa en bladmuziek getransponeerd voor jouw instrument ?  Vraag dan de GRATIS 2e video aan. Laat even je emailadres achter en ik stuur je de link.

 

 

Ben je geïnteresseerd in mijn boek "Bewust improviseren" ? Surf dan snel naar www.bewust-improviseren.nl

Op JOUW muzikale vrijheid,
Werner Janssen improvisatiecoach

39 antwoorden
  1. Jérôme Maassen
    Jérôme Maassen zegt:

    Hallo Werner, graag zou ik ook de link ontvangen naar de Blue Bossa video. Heb deze al eerder gespeeld ook om wat ii v i licks te oefenen. Groet, Jérôme

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *