donderdagblog : improviseren met de harmonische mineur ladder

Vandaag een filmpje over hoe je de harmonische mineur ladder kunt toepassen om je eigen authentieke muzikale verhaal te vertellen. We gebruiken hiervoor mijn compositie “Prayer and Dance of the Serbian monks” en concentreren ons alleen op het meditatieve gebed.

In 2008 was ik met het Metropole Orkest in Servie om op het Eurovisie Songfestival op te treden. Behalve repeteren en optreden was er ook ruimte om kennis te maken met Servische muziek. Het viel mij op dat binnen de religieuze muziek van het Ortohodoxe christelijke geloof meditatief gezongen werd rondom een grondtoon. Dat imiteer ik op klarinet in het filmpje.

In mijn workshops gebruik ik altijd leuke meespeel mp3’s waardoor het lijkt alsof je met een heel orkest meespeelt. Als je geinteresseerd bent in de backing track van Prayer and Dance mag je die gratis hebben om mee te oefenen. Laat eenvoudig je emailadres achter en ik mail het per WeTransfer GRATIS naar je toe. Daarbij ook een korte uitleg van de harmonische mineur ladder.

Meer informatie over mijn workshops vind je op http://www.wernerjanssen.nl/nl_education.php
Meer informatie over mijn composities vind je op http://www.wernerjanssen.nl/nl_composer.php

WORKSHOPS

28 mei 19.30-21.00 uur “Lead-alto”. Meer willen weten over de verschillende stijlen Big Band muziek ? Wat kun je doen om je spel persoonlijker te maken ? Tips om meer “in control” te zijn als aanvoerder van de sax sectie. Bij Harry Bakker saxofoons, Muiderberg

30 mei 16.00-18.30 “improviseren voor HaFa / beginners” Uit je hoofd leren spelen ? Onzeker als er geen bladmuziek voor je  ligt ? Meer weten hoe je JOUW authentieke muzikale verhaal kunt vertellen ? Vanuit bladmuziek werken we aan verschillende thema’s die we gaan we verbeelden op ons instrument. Met leuke meespeelmuziek en verschillende grooves. Bij Harry Bakker saxofoons, Muiderberg

ACTIVITEITEN
8 mei directie Big Band Fort Night Swing, Wilnis
9 mei directie Fort Night Swing, pop-up concerten in Mijdrecht en Wilnis
15 mei Westcoast Big Band Den Dolder
16 mei Wood & Woods “am Dreiecksplatz”, Gutersloh, Duitsland

logo_05

3 antwoorden
 1. Lia
  Lia zegt:

  ik kijk elke donderdag uit naar je donderdagblog. Ik wil graag je tips hebben van het improviseren met de harmonische mineurtoonladder en de mp3.

  Beantwoorden
 2. Jacques
  Jacques zegt:

  Hoi Werner, leuke artikel vandaag. Ik zou willen vragen… heb ook ook wat ervaringen / tips wat Keltisch muziek betreft? Bijvoorbeeld voor fluit?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *