donderdagblog : ” de drieklank C2 – lichte muziek voor HaFa”

In mijn blog van vandaag  een filmpje (KLIK OP DE AFBEELDING LINKS) waarin ik een van mijn handelskenmerken uiteg bij het schrijven van lichte muziek voor klassieke ensembles, de drieklank C2. Naast andere ritmes (“grooves”) geven ook andere akkoorden een lichte muziekfeel. C2 bestaat uit de grondtoon C, met een D (de 2 of 9, als vervanger van de terts) en G (de kwint). Dit akkoord komt vaak in de popmuziek voor en heeft een mooie open, ietwat zweverige, klank. Ik gebruik het in deel 3 van mijn compositie “The Druid Festivals Suite”. Dit deel heeft de titel “Beltane” en beschrijft het vurige vruchtbaardheidsfeest van de Keltische beschaving. In het filmpje kun je horen hoe ik dit gebruik. Meer informatie over mijn andere stukken vind je op http://www.wernerjanssen.nl/nl_composer.php. Veel plezier !

logo_05

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *