Blog juli 2016 : “slootje springen met Autumn Leaves”

Leer in 6 minuten hoe je de akkoorden van Autumn Leaves op een mooie manier kunt verbinden om zo een goed gestructureerde solo te spelen die de akkoorden volgt.

In mijn vorige blog van juni kon je leren uit welke vijf akkoorden nagenoeg het hele Real Book is opgebouwd. Deze maand gaan we dit toepassen op Autumn Leaves. Doe je mee ?

Misschien ben je gewend om maar gewoon op gevoel en gehoor mee te spelen met meespeeltracks van je favoriete nummers. Zo deed ik dat tenminste toen ik begon met improviseren. Er is niks mee met gehoor en gevoel, integendeel, ze zijn de belangrijkste ingrediënten. Ik bleef echter steeds dezelfde dingen spelen en ging voorbij aan die vreemde akkoordsymbolen. De kritiek die ik kreeg op het conservatorium was niet mals, dus het roer moest om.

Met mijn achtergrond als wiskundige doorzag ik gelukkig snel de systematiek van de akkoorden en bedacht ik een stap voor stap “algoritme” om elk akkoordenschema te beheersen. En mijn kennis wil ik graag met je delen. Ik geloof namelijk dat onze wereld weer een beetje mooier wordt als jij het beste van jezelf kunt geven met JOUW muziek.

Wil jij leren hoe mijn “algoritme” werkt voor Autumn Leaves ? Laat dan even je naam en emailadres achter in het commentaarveld of stuur een mail naar info@wernerjanssen.nl en ik stuur je twee video’s waarin je leert “slootje springen” van het ene naar het andere akkoord, compleet met bladmuziek getransponeerd voor jouw instrument ….. en helemaal GRATIS !  Op een zomer vol mooie muziek vanuit JOUW zelf, Werner Janssen

Speel je in een Fanfare of Harmonie Orkest en wil je ook wel eens leren improviseren ? Kijk dan in mijn catalogus met het compleet vernieuwde aanbod:  https://wernerjanssen.nl/bladmuziek/

 

JAARCURSUS DOMINANTENMATRIX IS VOL – NIEUWE RONDE in SEPTEMBER 2017

Leer in 10 lessen hoe je nagenoeg alle jazz standards kunt spelen aan de hand van één overzichtelijke en effectieve tabel : de “dominantenmatrix”.

Heb je genoeg van aanmodderen zonder verder te komen ? Wil je in slechts 10 maandelijkse bijeenkomsten leren hoe je met één tabel 90 % van de standards uit het  American Songbook kunt beheersen en afsluiten met een opamesessie in een professionele studio ? Doe dan mee met de training Dominantenmatrix – jaartraining improviseren over jazz standards”. Meer info ? Klik hier.

 

22 antwoorden
  1. Herco van Gelder
    Herco van Gelder zegt:

    Hallo Werner, ik maak graag gebruik van uitnodiging “Slootje springen”. De steile trap naar je studie ruimte is bekend.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *