Vlog augustus 2017 : All of Me structureren

Speel je het liefst op gehoor  als je improviseert over jazz-standards ? Prima methode, je gehoor is natuurlijk het allerbelangrijkste zintuig in muziek. Je komt zo een heel eind, maar de finesses ontgaan je waarschijnlijk. Als je bewust improviseert dan weet je en hoor je welke noten je kunt spelen op elke plek van het stuk. Als jij ook gewiekster wilt leren improviseren, dan is het handig als je daarvoor een klein stukje theorie beheerst. En gelukkig kan echt iedereen dat leren !

In de de bekende jazz-standard “All of Me” komen er veel dominant septiem akkoorden voor en lijkt het best wel ingewikkeld om er bewust over te improviseren. In onderstaande video leg ik uit hoe je All of Me kunt structureren zodat het veel makkelijker wordt.

[video_player type=”youtube” style=”1″ dimensions=”560×315″ width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ ipad_color=”black”]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS96ZU5JMlRsYjRkRQ==[/video_player]

Als je wilt weten welke ladders passen op de akkoorden van All of Me, vraag dan de GRATIS 2e video aan. Laat even je emailadres achter en ik stuur je de link.

Omdat de kleuren niet zo duidelijk te zien zijn hier nog even het eindresultaat :

 

Op JOUW muzikale vrijheid,
Werner Janssen improvisatiecoach

40 antwoorden
  1. Frank Hoogcarspel
    Frank Hoogcarspel zegt:

    Interessante manieren analyseren. Ik gebruikte voornamelijk de Cmaj. en Am(C paralel) toonladder aangevuld met af en toe een bes en een d noot in verschillende posities op mijn gitaar. Zo weinig mogelijk toonladders heeft mijn voorkeur, zoals iedereen denk ook hahaha. Ik ben benieuwd hoe je de puzzel verder oplost in video 2.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *