Samhain

Compositie en arrangement van Werner Janssen voor strijk kwartet en sopraan saxofoon, uitgevoerd door strijkkwartet van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Arndt Auhagen, viool, Jane Piper, viool, Eva Smit, altviool, Christian Hacker, cello, Werner Janssen, sopraan saxofoon.

Wood & Winds

Het duo van Peter Wilms (marimba, percussie) en Werner Janssen (sopraan sax, alt sax, klarinet, basklarinet, orientaalse fluiten, percussie). Wij spelen uitsluitend eigen composities die zijn geinspireerd door natuur en spiritualiteit. Meer info op www.woodandwinds.nl

Metropole Orkest (en Big Band)

Het enige permanente Lichte Muziek Orkest ter wereld. Ik had het voorrecht met dit orkest samen te mogen werken met ondermeer Herbie Hancock, Pat Metheny, Vince Mendoza, Maria Schneider, John Scofield, Joe Lovano, Cliff Richard, Bono, Mariza, Chaka Khan, Tori Amos

WDR Big Band

Het omroep orkest uit Keulen (D.). Ik heb met hun de ballad “I can’t get started” opgenomen.

I can’t get started (Vernon Duke) – alto sax solo Werner Janssen

Konrad Koselleck Big Band

Speelt crossovers met klassieke muziek, musical, pop en wereldmuziek. Ik speel lead-alt in deze leuke Big Band.

Come rain or come shine, alto sax solo Werner Janssen

Holland Big Band

Sinds de oprichting in 2003 speelt de Holland Big Band nieuwe arrangementen met veel respect voor  traditie. Ik ben de vaste lead-alt.

Clazz Ensemble

Ik ben als altsaxofonist / klarinettist verbonden aan het eigenzinnige Clazz Ensemble. Het ensemble met musici uit de klassieke hoek en jazzwereld  met verrassende programma’s die net even anders zijn.

LUNAR Ensemble

Deze formatie uit Limburg staat onder leiding van componist Jos Heutmekers en speelt verrassende composities van de bandleider en werk van de leden. LUNAR verbindt moderne Jazz met diverse stijlen Popmuziek en Wereldmuziek.

Saxophone Quartet “Dicke Luft”

Het saxofoonkwartet van Arno Bornkamp (sopraan), Werner Janssen (alt), Dick de Graaf (tenor) en Nils van Haften (bariton)